top of page
  • Sherine Zwaga

Slecht geslapen, maar energie voor tien.

Hoe beleef ik jouw droombruiloft als jouw energieke en avontuurlijke trouwfotograaf?

Jullie bruiloft heb ik waarschijnlijk al een tiental keer van begin tot eind tijdens mijn slaap doorgenomen. Dat kan best handig zijn, zo weet ik jullie dag letterlijk te dromen voordat hij is aangebroken. Niet alleen jullie hebben gezonde spanning voor jullie bruiloft, die zijn ook bij mij aanwezig. De liefde bij jullie spat er vanaf en dat willen jullie bezegelen met het huwelijk. Ik sta nu al te popelen om jullie dag der liefde te vereeuwigen samen met mijn beste vrienden: mijn camera’s. Dat klinkt misschien zielig, maar ze zijn door de jaren heen echt m’n maatjes geworden. Mijn reactievermogen en alertheid zorgen ervoor dat zelfs de kleinste dingetjes mij opvallen, geen enkele beleving is veilig bij mij ;). Maar hoe gaat jullie bruiloft er voor mij uitzien? Hoe communiceer ik met jullie, wanneer neem ik even een momentje rust en wanneer is de dag eigenlijk echt afgelopen voor mij als trouwfotograaf?


Hierbij een klein kijkje in de keuken van Sher Takes Care!Communiceren, communiceren, communiceren.

Ja ja, je kan het echt leren of je bezit het van nature. Bij mij is het een combinatie van beide. Van nature kan ik goed praten, m’n vrienden zeggen eerder: ze houdt van praten, en daarnaast heb ik de afgelopen jaren geleerd te luisteren. Door te luisteren naar de behoefte van het bruidspaar is er een mooi balans tussen mijn praat skills en mijn luisterend oor. Daarbij komt kijken dat voor mij geen vraag te gek is. Liever te veel vragen dan te weinig, alleen dan kan ik jullie helpen om die onvergetelijke dag nog mooier en nog persoonlijker maken. Je trouwt tenslotte maar één keer!

Take it easy, take it easy…

Oeps, nu hebben jullie waarschijnlijk het nummer van de Eagles in jullie hoofd. Voor mij vaak een goede reminder om op jullie bruiloft een momentje rust te pakken. Mijn dagen zijn gemiddeld 12 uur en kunnen uitlopen tot 16 uur op de benen staan. Ook al ben ik soms een duracell batterij, ook die heeft een oplader nodig. Tijdens het diner is het voor mij de perfecte gelegenheid om een hapje te eten en even de focusknop op een laag pitje te zetten. M’n oren blijven altijd open, zodat ik de speeches van de gasten kan horen en wat shots kan meepakken. De dag zelf vliegt voor mij voorbij, voordat ik het weet komt de muziek uit de boxen en staan we swingend op de dansvloer. Misschien wel op muziek van de Eagles ;).

Uitzwaaien maar!

Zoals ik al aangaf, voordat ik het weet staan alle beelden erop en is jullie dag vanaf het getting ready moment tot aan de losgaande voetjes helemaal vastgelegd. En dat alles dankzij mijn twee beste vrienden: mijn camera’s. Dat is toch een heel bijzonder moment. Het moment dat ik alles weer inpak en het liefst zo snel mogelijk naar m’n back-up systeem ren om alles veilig te stellen. Gek genoeg went het nog niet om zo veel vertrouwen vanuit het bruidspaar te krijgen om hun bruiloft vast te leggen. De dag waar ze altijd al van droomden. Dat maakt dat ik voor elke aanvraag van een bruidspaar weer ontzettend dankbaar ben.


Het allerbelangrijkste voor mij:

‘Wees alsjeblieft jezelf, dan ben ik dat ook. Alleen dan kunnen wij een klik krijgen en kan ik jullie bruiloft met alle liefde vastleggen. Gewoon zoals jullie zijn, helemaal jezelf.’
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page